Werkwijze tuinen

 

copyright 2017 GROEN ONTWERP

Werkwijze tuinen

Kennismaking

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Samen bespreken wij de wensen en mogelijkheden voor uw tuin. Wij verkennen hoe uw ideale tuin eruit ziet en waar u minder enthousiast over bent. De kennis-making vindt bij voorkeur plaats bij u op locatie om ook een indruk te krijgen van de omgeving. Dit bezoek is vrijblijvend en kosteloos.

Ontwerp

Aan de hand van het eerste gesprek volgt een offerte voor de gevraagde activiteiten voor uw tuin. Zodra deze akkoord is, wordt gestart met de voorbereidingen van een schetsontwerp. De schetsen vormen een praatstuk.

advies bureau voor

 

een ontwerp dat bij

u past

 

Als u geen plattegrond hebt, wordt de tuin opgemeten.

De ervaring leert trouwens dat deze al vaak dicht tegen het definitief ontwerp aanliggen. Naar aanleiding van de schetsbespreking wordt het definitieve ontwerp gemaakt. Hierbij hoort een weergave met doorsnede en aanzicht. Daarnaast krijgt u tips en adviezen over de te gebruiken materialen als bestrating, afscheidingen, hout en verlichting. en worden de benodigde details voor de aanleg en constructies gegeven.

Beplantingsplan

In het beplantingsplan wordt aangegeven welke plant waar komt te staan en in welke hoeveelheden. In een gesprek wordt alle informatie met u doorgenomen.

Aanleg en onderhoud

Een mooie tuin valt of staat bij een goede aanleg en goed onderhoud. Heeft u hier liever geen omkijken naar dan kan ik het onderhoud voor u doen zorgen voor bemiddeling. Als de plannen zijn uitgewerkt, kan er contact worden gezocht met het hoveniersbedrijf. Zij maken een offerte van de aanleg. Tijdens de aanleg ben ik er voor de werkbegeleiding en toezicht. Dit geschiedt uiteraard op regiebasis.

 

In samenwerking met Doeleman Hoveniers heb ik al een aantal mooie tuinen tot stand zien komen.